SVE JE SPREMNO ZA POČETAK RADOVA: Potpisan 400 mil. KN vrijedan ugovor za izgradnju CGO Lučino razdolje

U Lučinom razdolju kreće izgradnja petog centra za gospodarenje otpadom. Nedavno je potpisan ugovor za projektiranje i izgradnju vrijedan oko 400 milijuna kuna. Glavnina sredstava za izgradnju CGO-a osigurana iz europskog Kohezijskog fonda, no kako bi se zaokružila financijska konstrukcija, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost participirat će s 81 milijun kuna.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović čestitao je Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i Agenciji za gospodarenje otpadom na uspješnoj pripremi i ustrajnom radu na projektu naglasivši da će Vlada Republike Hrvatske stajati uz ovaj, kao i druge centre kojima je cilj kvalitetno gospodarenje otpadom i zaštita okoliša.

Foto: FZOEU

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je važnost Centra za cijelu županiju i čestitao Agenciji i izvođaču radova na potpisanom ugovoru. „Došli smo do najvažnije faze realizacije projekta koji je temelj za gospodarenje otpadom po najvišim europskim standardima. I ovim putem naglašavam kako je Centar za gospodarenje otpadom iznimno bitan projekt. Mi, u našoj županiji, nećemo dopustiti napuljski scenarij”, rekao je župan Dobroslavić.

Centar bi trebao biti gotov i spreman za rad tijekom 2026. godine.

Komentiranje nije dozvoljeno.