U JASTREBARSKOM NAJVEĆA INVESTICIJA U POVIJESTI GRADA: Projekt „Naša voda, naša budućnost“

Još u listopadu 2017. godine u Jastrebarskom su započeli radovi na projektu „Naša voda, naša budućnost“, a koji predstavlja najveću investiciju u povijesti grada. Očekuje se čak 4.000 novih korisnika kanalizacijske mreže i priključenost od visokih 97%, 43,5 kilometara novih kanala i kolektora te tri nove vodospreme.

Glavni cilj, napominju iz grada, je podići kvalitetu jaskanske vode tako što će se unaprijediti planiranje i spremanje zaliha pitke vode te smanjiti zagađenje prirode i povećati razinu zaštite okoliša. – Ovaj će nam projekt omogućiti dodatno unapređenje vodoopskrbnog sustava Jastrebarskog i osiguranje njegova daljnjeg kontinuiteta i pouzdanosti, što u konačnici donosi bolje uvjete života našim sugrađanima. Posebno smo ponosni što smo uspjeli ostvariti sufinanciranje iz fondova Europske unije, čime smo donijeli našim sugrađanima ogromne pogodnosti uz znatnu uštedu – rekao je Mario Brnabić, direktor Voda Jastrebarsko.

Ukupna vrijednost projekta “Naša voda, naša budućnost” iznosi gotovo 170 mil. KN, a čak 72% neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020.”, dok 10 mil. KN osiguravaju Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko d.o.o.

Komentiranje nije dozvoljeno.