TOYOTA ŽELI PROMIJENITI SVIJET: Izgradit će „Grad budućnosti“ u Japanu

Radovi na Woven Cityju, prototipu grada budućnosti, trebali bi započeti već iduće godine, objavila je nedavno Toyota i istovremeno prezentirala svoju viziju pametnoga grada. Woven City će se nalaziti u podnožju planine Fuji u Japanu, a za izgradnju će se koristiti samo potpuno održivi materijali, dok će promet biti dopušten samo električnim autonomnim vozilima.

Grad će u početku biti dom za oko 2.000 stanovnika, a Toyota će ga koristiti za testiranje tehnologija u područjima autonomije, robotike, osobne mobilnosti, pametnih domova i umjetne inteligencije. Energija za opskrbljivanje cijelog grada dolazit će od vodikovih gorivih ćelija, a većina zgrada bit će izrađena od drva primjenom kombinacije tradicionalnih japanskih tehnika i robotiziranih metoda proizvodnje.

Krovovi zgrada bit će prekriveni fotonaponskim pločama kako bi se generirala solarna energija, a građevine i tehnologiju razrijedile bi domaća vegetacija i vodene površine. Nadalje, unutar grada koji stilom gradnje i energetskim rješenjima podsjeća na Masdar City u Emiratima, nalazit će se dva sporedna parka i jedan veliki središnji park za rekreaciju, dok je unutar tih parkova planiran i središnji prostor za druženje.

Ipak, kad se planira završetak i useljenje u ovaj neobični i moderni grad, Toyota još uvijek nije službeno objavila.

Komentiranje nije dozvoljeno.