TEHNIXOV RAZVOJ POGONA ZA KOMPOSTIRANJE U PREDZAVRŠNOJ FAZI: Krajem veljače će se održati prezentacija za javnost

Daljnji razvoj druge faze eksperimentalnog razvoja pogona za bioreaktorsko kompostiranje biorazgradivog komunalnog otpada iz dana u dan pokazuje očekivani napredak i poboljšanje u optimiranju funkcionalnih i izlaznih parametara očekivanih za svaku pojedinu komponentu cijelog pogona, objavili su iz Tehnixa.

Cijeli projekt nalazi se u posljednjem kvartalu II faze u kojoj se planira povezivanje svih izrađenih 10 prototipova u pogon za proizvodnju kvalitetnog komposta pogodnog za korištenje u poljoprivredi.

Svi prototipovi instalirani su u simulirano okruženje te se na dnevnoj i tjednoj bazi provode analize i mjerenja kako bi se postigli zadani parametri procesa bioreaktorskog kompostiranja u svrhu postizanja zadanih ciljeva.

Projekt ide prema planu i programu te je u fazi ugovaranja revizija cijelog projekta i organizacija konferencije za medije krajem veljače tako da se cijeli projekt može kvalitetno prezentirati javnosti zajedno s postignutim rezultatima.

Dana 8. prosinca 2020. godine održan je i predzadnji konzultantski sastanak na kojem su utvrđeni posljednji koraci i obaveze te je konstatirano da će se do 28.02.2021. cijeli projekt uspjeti završiti sukladno vremenskom planu.

Komentiranje nije dozvoljeno.