SPLIT NABAVIO NOVE PAMETNE SPREMNIKE: Solarni kompaktori postavljeni na još četiri lokacije

Nakon lokacija na Rivi i kod Galerije umjetnina, pametni spremnici za odlaganje miješanog otpada Bigbelly nedavno su postavljeni na još četiri lokacije – kod zgrade Gradske uprave, u Marmontovoj ulici, u blizini Turističke palače te Trajektne luke.

Riječ je o spremnicima s ugrađenom prešom na solarni pogon. Ugrađena preša stješnjava otpad zbog čega može zamijeniti znatan broj klasičnih koševa koji se koriste na javnim površinama. Istovremeno, senzorima se mjeri popunjenost te su povezani sa sustavom notifikacije, što znači da spremnik sam dojavljuje putem mobilne aplikacije i e-mail poruke kada je pun. Također, zahvaljujući posebnom dizajnu otvora, onemogućen je fizički pristup ubačenom otpadu.

Inače, Čistoća Split je implementirala Bigbelly rješenje krajem 2018. godine, a instalacija novih solarnih kompaktora nastavak je investicije u pametno upravljanje javnim otpadom. Novi spremnici omogućili su značajne uštede i riješili problem ružnih prizora prepunih spremnika.

Dodajmo još i kako jedan od postavljenih spremnika – onaj na vrhu Marmontove – prilikom ubacivanja otpada reproducira glasovnu poruku: „Hvala što čuvate grad čistim!“

Komentiranje nije dozvoljeno.