RAZVOJ SPLITSKE BICIKLISTIČKE INFRASTRUKTURE: Predstavljen projekt „Biraj biciklu!“

U Splitu je predstavljen projekt „Biraj biciklu!“ koji je prijavljen za sufinanciranje sredstvima Europske unije u sklopu ITU poziva „URBANA MOBILNOST – Razvoj sustava javnih bicikala na području Urbane aglomeracije Split“.

Time se planira dodatno popularizirati korištenje bicikala kao alternativnog oblika javnog prijevoza na području UAS-a, i to razvojem i unaprjeđenjem mreže biciklističke infrastrukture koja će omogućiti brže pristupanje stajalištima javnog prijevoza, ali i služiti kao nadogradnja i dopuna postojećeg oblika javnog prijevoza na svakodnevnim relacijama stanovnika urbane aglomeracije.

U sklopu aktivnosti ovog integriranog projekta, Grad Split i 7 partnera – gradova i općina s područja Urbane aglomeracije Split (Solin, Trogir, Kaštela, Podstrana, Klis, Dugopolje i Dicmo), dobit će 41 novu postaju s mješovitim kontingentom s ukupno 242 bicikla te će biti uspostavljene dvije biciklističke prometnice – u Splitu (na području uvale Trstenik) i Trogiru (na području Brig-Lokvice).

Planirano je da će aktivnosti implementacije sustava javnih bicikala biti provedene do lipnja 2021. godine, a izgradnja i označavanje biciklističkih prometnica do sredine 2022. godine.

Komentiranje nije dozvoljeno.