RAZVOJ PAMETNIH RJEŠENJA U ĐAKOVU: Objavljen nacrt Strategije smart razvoja

Grad Đakovo prepoznao je potrebu za izradom strategije koja bi omogućila razvoj pametnog grada i primjenu tehnologije za boljitak svih građana pa je tako krajem 2019. raspisan javni natječaj za izradu Strategije razvoja pametnog Grada Đakova na kojem je najbolje uvjete ponudila zajednica ponuditelja koju čine InfoDom d.o.o. i InfoCumulus d.o.o, a nacrt je sad upućen na javno savjetovanje.

Ciljevi koje ova strategija želi ostvariti su stvaranje digitalnog ekosustava grada za sve njegove korisnike, korištenje digitalnih tehnologija za sveobuhvatni razvoj gospodarstva, korištenje pametnih rješenja za održivi razvoj i očuvanje okoliša te korištenje pametnih rješenja za razvoj Đakova kao „grada po mjeri čovjeka”, a razrađeni su kroz 11 prioriteta, 22 mjere i 44 indikativne aktivnosti. Naglasak je stavljen na stvaranje digitalnog ekosustava grada, upravo stoga što je Đakovo tek na početnoj razini implementacije koncepta pametnog grada.

„Cilj provođenja savjetovanja sa javnošću je upoznavanje javnosti s nacrtom Strategije razvoja pametnog Grada Đakova, dobivanje prijedloga i mišljenja te prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga i mišljenja s obzirom da se nacrt Strategije razvoja pametnog Grada Đakova odnosi na pitanja od interesa za građane. Rok za podnošenje prijedloga i mišljenja je od 15. listopada do 15. studenoga 2020“, poručili su iz Grada.

Komentiranje nije dozvoljeno.