RASTE TRŽIŠTE PAMETNOG PRIJEVOZA: Dosegnut će 237,14 mlrd. USD do 2026. godine

Globalno tržište pametnog prijevoza u 2017. godini iznosilo je 59,07 mlrd. USD, a očekuje se da će do 2026. dosegnuti impresivnih 237,14 mlrd.USD. Rast prometne infrastrukture, veliki gradovi i broj stanovnika te rastući broj vozila – ključni su faktori pokretanja rasta tržišta.

Ipak, nedostatak standardizirane i ujednačene tehnologije može spriječiti rast. Očekuje se i da će veliku ulogu u rastu odigrati „Cloud“ platforme za pohranu. Upravo one imaju veliki utjecaj na upravljanje prometom i sigurnost na cestama i to pomoću interneta i pohrane za donošenje odluka vezanih uz promet.

Očekuje se i značajan rast na europskom kontinentu zbog rastućih problema parkiranja i sve većih ulaganja u poboljšanje gradskog prometa te prometne infrastrukture u ovoj regiji.

Neki od ključnih igrača profiliranih na tržištu pametnog transporta uključuju IBM Corporation, Siemens AG, Cisco Systems, General Electric Company, Cubic Corporation, Alstom, Thales Group, Rockwell Collins te Huawei. Dakle, oni koji ulože u razvoj pametnog prijevoza mogu očekivati dobre poslove u narednom periodu.

Komentiranje nije dozvoljeno.