RADOVI NA LNG TERMINALU NA KRKU IDU PLANIRANIM TEMPOM: Početak rada očekuje se 1.1.2021.

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić i direktorica LNG Hrvatska d.o.o. dr. sc. Barbara Dorić obišli su gradilište LNG terminala na otoku Krku. Ministar je tom prilikom upoznat s napretkom radova i koracima koji predstoje do završetka projekta te je izrazio zadovoljstvo viđenim.

Inače, radovi bi trebali biti gotovi do listopada kada FSRU brod stiže na lokaciju terminala. Radovi izgradnje kopnenog dijela terminala koji se sastoji od pristana s pomoćnim postrojenjima i priključnog plinovoda duljine 4,2 km započeti su sredinom travnja prošle godine i teku planiranom dinamikom. Do sada je dovršeno preko 60 % svih građevinskih i strojarsko-montažnih radova.

Po dolasku FSRU broda na lokaciju terminala uslijedit će probni rad terminala i ishođenje uporabne dozvole potrebne za rad terminala. – LNG terminal na otoku Krku omogućit će sigurnost opskrbe prirodnim plinom i potaknuti konkurentnost na tržištu te je projekt od strateškog interesa Republike Hrvatske i Europske unije – poručili su iz resornog ministarstva.

Komentiranje nije dozvoljeno.