RADIONICE ZA PAMETNE GRADOVE: HGK organizira Smart/Safe & Green City radionice

U Županijskoj komori Karlovac 26. kolovoza u 11 sati održat će se radionica Smart/Safe&Green City, odnosno predstavljanje tehnološke podloge za razvoj koncepta Pametnih i zelenih gradova. Cilj radionice je upoznati javni i privatni sektor s trendovima u primjeni koncepta pametnih gradova.

Radionica će predstaviti regulativu u području javne i druge rasvjete te proizvode koji su planski stvarani s ciljem transformacije gradova obzirom na energetsku učinkovitost i smanjenje svjetlosnog onečišćenja. Radionica će obuhvatiti i područje elektromobilnosti u dijelu e-punjača, a predstavit će se i modeli financiranja javne rasvjete te smjernice EU u novom programskom razdoblju.

Sudionici će kroz radionicu dobiti kompletnu informaciju kako se kroz modernizaciju javne rasvjete stvara tehnološki, pravni, kadrovski, ali i svaki drugi preduvjet za uspješnu provedbu energetske transformacije gradova, koja će u narednom razdoblju biti financirana kroz brojne EU fondove, ali i nacionalne izvore financiranja.

Osim u Karlovcu, radionice će se održati i u sljedećim gradovima:

  • srijeda, 9. rujna, Županijska komora Sisak, Kranjčevićeva 16,
  • srijeda, 23. rujna, Komora Zagreb, Rooseveltov trg 2,
  • utorak, 13. listopada, Županisjka komora Dubrovnik, Pera Čingrije 6

Komentiranje nije dozvoljeno.