PRVI REZULTATI NATJEČAJA OD 303,7 mil. KN: 5 velikih tvrtki postale energetski učinkovitije!

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je dobre rezultate svog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje energetske učinkovitosti i korištena OIE u proizvodnim industrijama“ iz 2017. godine.

Pozivom je inicijalno bilo predviđeno dodijeliti 114 mil. KN bespovratnih sredstava za mjere energetske učinkovitosti. Prijave na Poziv poslalo je 130 poduzeća, od čega je njih čak 89 zadovoljilo sve uvjete prihvatljivosti i kojima je ukupno dodijeljeno 303, 7 mil. KN bespovratnih sredstava, zbog čega je i naknadno odlukom Upravljačkog tijela Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i povećana financijska alokacija Poziva.

Među prvima koji su završili s projektnim aktivnostima u okviru poziva su tvrtke Energy Plus d.o.o., Ferokotao d.o.o., Promming d.o.o., Velinac d.o.o i Tehnix d.o.o., a kojima je dodijeljeno ukupno 10,8 mil. KN bespovratnih sredstava.

Provedene projektne aktivnosti za povećanje energetske učinkovitost su različite, od izgradnje sunčane elektrane za vlastite potrebe, modernizacije rasvjete zamjenom postojećih rasvjetnih tijela, zamjena dotrajale vanjske stolarije i bravarije ugradnjom nove s obnovom plinske toplovodne kotlovnice, pa sve do ugradnje sustava iskorištavanja otpadne topline od linija za plastifikaciju metalnih dijelova i obnove termuljnog kotla loženog drvnom sječkom.

Više na www.mzoe.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.