POZIV NA KONFERENCIJU O VODAMA U ZAGREBU 26.06. – Klima i čista voda!

Časopis Komunal  organizira prvu post-korona konferenciju pod nazivomKlima i čista voda“ koja će se održati 26.06.2020. (petak) u Zagrebu (Hotel Westin, dvorana Panorama, 17.kat).  Tematski naglasci obuhvaćaju EU politike u vodnom gospodarstvu, dostupnost pitke vode, Smart Water i digitalizaciju, primjenu inovacija i R&D rješenja, najbolja europska iskustva itd.

Hrvatska ima iznimno vodno bogatstvo po kojem je u samom europskom i svjetskom vrhu. Prema zalihama vode od 27.000 mpo stanovniku Hrvatska zauzima prvo mjesto u EU. No, to je podatak koji je izvan Hrvatske uglavnom nepoznat. Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU zato je ključna prilika za promociju i brendiranje hrvatske vode, ali i za raspravu o njenoj zaštiti i odgovornom upravljanju.

Uz ohrabrujuće smirivanje epidemije koronavirusa, očekuje se da će konferencija okupiti velik broj sudionika, predstavnika komunalnih tvrtki i jedinica lokalne samouprave i nadležnih institucija iz Hrvatske i regije, kao i europske asocijacije, vodeće europske ulagače u vodni sektor, mnogobrojne lobiste, pravne i financijske stručnjake te međunarodne financijske institucije.

Očekuju se i mnogobrojni dobavljači inovativnih tehnologija, domaće civilne udruge, predstavnici znanstveno-istraživačke zajednice te drugi ključni dionici uključeni u poslove s komunalnom infrastrukturom, vodoopskrbom i otpadnim vodama.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane, kao i sudionike prethodnih izdanja iz zemlje i inozemstva da se pridruže ovom skupu koji će dati odgovore na mnogobrojna otvorena pitanja kroz mnogobrojne rasprave i predstavljanje ključnih tematskih naglasaka koji se tiču nacionalne vodne regulative, kao i EU tema uključujući europske politike, izmjene pripadajućeg zakonodavstva i najbolje europske prakse u vodnom sektoru.

Prijaviti se možete putem PRIJAVNICE

Više informacija na:  info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.