POTPISAN UGOVOR ZA SUFINANCIRANJE: Bjelovar dobiva sortirnicu vrijednu 45 milijuna kuna

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem i direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sinišom Kukićem, potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada Grada Bjelovara.

Još jedno je to zeleno svjetlo za bjelovarsku sortirnicu, u sklopu odlagališta otpada Doline, koju će uz Grad Bjelovar koristiti i Grad Daruvar te okolne općine.

Projekt je vrijedan više od 45 milijuna kuna, a od Fonda će dobiti 36,8 milijuna kuna.

„Bjelovar će tako u budućnosti postati centar za gospodarenje otpadom u županiji, a zasigurno će imati i jedan od najboljih sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj“, istaknuo je Hrebak.

Tako je već uloženo oko 6,5 milijuna kuna za drugo po redu reciklažno dvorište u gradu koje je otvoreno prošle godine, proširuje se odlagalište Doline što će stajati oko 5 milijuna kuna, nabavljaju se 22 tisuće spremnika za otpad vrijednih više od 5 milijuna kuna te je prijavljen na natječaj za sufinanciranje projekt kompostane težak oko 14 milijuna kuna, priopćili su iz Grada Bjelovara.

Komentiranje nije dozvoljeno.