POMOĆ GRADSKIH VLASTI I KOMUNALACA U ČAKOVCU I ZENICI: Odgoda plaćanja komunalnih usluga

Stanovnicima Čakovca je u prošli petak, kao mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, do daljnjega odgođeno plaćanje računa za komunalne usluge. To su računi za komunalne naknade i postupanje s otpadom koji su pod ingerencijom Grada Čakovca i Gradskoga komunalnog poduzeća ČAKOM-a, te računi za vodoopskrbu i kanalizaciju Međimurskim vodama i za plin Međimurjeplinu.

Iz Gradske uprave poručuju kako će se računi moći platiti nakon što se stanje normalizira i otvore blagajne, a Grad i gradska poduzeća neće naplaćivati kamate. Grad Čakovec oslobodio je roditelje plaćanja dječjih vrtića, a mjesto za dijete je osigurano. Stipendisti ne moraju do daljnjega vraćati stipendije, a odgađa se i naplata spomeničke rente.

Istu odluku danas je donio i Grad Zenica u susjednoj BiH, gdje će do daljnjega prolongirati plaćanje računa za izvršene komunalne usluge, dok će prema drugim pružateljima usluga kao što su JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i BH Telecom d.d. Sarajevo biti upućena gradska preporuka da i te tvrtke također prolongiraju naplatu računa za svoje usluge.

Komentiranje nije dozvoljeno.