PETRINJI 34 MILIJUNA KUNA ZA VODOOPSKRBNI SUSTAV: Obnovu financiraju Hrvatske vode

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Privrede Petrinja d.o.o. Miodrag Čavić potpisali su Ugovor o financiranju građenja vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Petrinje te su otvoreni radovi izgradnje cjevovoda i rješavanja vodoopskrbe za naselja Brest Pokupski i Mala Gorica.

Potpisivanju su prisustvovali ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, župan Varaždinske županije Radimir Čačić te gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović.

„U narednim tjednima i mjesecima potpisat će se i ugovori na sanaciji dijelova vodoopskrbne mreže na području Gline, Kostajnice, Siska, Kravarskog“, rekao je ministar Ćorić zahvalivši svim predstavnicima jedinica lokalne samouprave na dosadašnjoj suradnji.

Nakon potpisivanja Ugovora, otvoreni su radovi izgradnje cjevovoda i rješavanja vodoopskrbe za naselja Brest Pokupski i Mala Gorica vrijedni 11,170 milijuna kuna s PDV-om. S obzirom na to da je uslijed potresa došlo do pojave likvefakcije na rasjedu, odnosno do zamućenja vode u kopanim zdencima, zbog čega voda nije bila za uporabu, ovim bi se projektom prioritetno gradile dionice u Brestu za potrebe domaćinstava koja su ostala bez vode. Predviđena je izgradnja ukupne dužine cca 13.543 metara s 348 kućna priključka.

Također, u okviru ugovora koji je potpisan planira se i rekonstrukcija cjevovoda od izvorišta Pecki do vodospreme Popova šuma u vrijednosti 22,5 milijuna kuna s PDV-om. Uslijed razornog potresa došlo je do znatnog oštećenja magistralnog cjevovoda, zbog čega on nije u funkciji. Rekonstrukcija se odnosi na dobavni cjevovod dužine 7.336,52 m, a predviđeno je i spajanje 8 bunara u dužini od 200 metara.

„Nakon onog prvog trenutka kada se vodila borba da omogućimo ljudima standard vodoopskrbe, cisterne iz robnih rezervi, sada ulazimo u fazu nadogradnje i obnove“, istaknuo je Đuroković.

Ove investicije u cijelosti će financirati Hrvatske vode.

Komentiranje nije dozvoljeno.