OTVOREN DRUGI EUCF POZIV: Jačanje kapaciteta pripreme projekata energetske održivosti i tranzicije

Novi poziv za prijave projektnih prijedloga za inicijativu European City Facility (EUCF) otvoren je do 31. svibnja, a namijenjen je svim gradovima koji žele ojačati svoje kapacitete za pripremu projekata energetske održivosti i tranzicije da sudjeluju u aktualnom pozivu, izvijestila je Udruga gradova.

U aktualnom, drugom po redu pozivu odabrat će se još veći broj gradova koji će imati koristi od prilagođene, brze i pojednostavljene podrške za pristupanje bespovratnim sredstvima od 60.000 eura. Osigurana sredstva namijenjena su razvoju gradskog investicijskog koncepta – početnog koraka ka punopravnom poslovnom i financijskom planu.

Inače, inicijativa EUCF pokrenuta je u okviru programa Horizon 2020 za podršku jedinicama lokalne samouprave u razvoju investicijskih dokumenata za ulaganja u održivu energiju te pruža stručnu i financijsku podršku gradovima u pripremi potrebnih analiza (npr. pravnih, ekonomskih, tržišnih…) i studija izvodljivosti te daje pomoć u organizaciji i koordinaciji procesa izrade investicijskog koncepta. Provedbom aktivnosti EUCF-a uključene jedinice lokalne samouprave jačaju svoje kapacitete za pripremu sličnih investicijskih podloga te uspostavljaju korisne kontakte s dionicima iz javnog i financijskog sektora.

Komentiranje nije dozvoljeno.