NEISPRIČANE PRIČE POKOJNIKA: Spiritus aplikacija nudi dodanu vrijednost svakom groblju

Ime, prezime, datum rođenja, datum smrti i eventualno stara fotografija – to je većinom sve što jedna osoba ostavi iza sebe kada napusti naš svijet, a to najčešće ostaje uklesano na nadgrobnim pločama unutar lokalnih groblja. Osim tih osnovnih informacija, većina naših voljenih ne ostavi gotovo ništa više za buduće generacije. Upravo zato, ambiciozna ekipa iz hrvatskog startupa Spiritus odlučila je doskočiti tom problemu na jednostavan, jedinstven i lijep način.

Naime, preko aplikacije Spiritus, svaki korisnik može za svoju voljenu osobu napraviti digitalnu uspomenu u obliku mnoštva fotografija i skupa životnih priča koji simboliziraju njen život. Sve te informacije potom se spajaju na revolucionarnu blockchain tehnologiju koja jamči da su priče neobrisive, odnosno da mogu ostati vječno.

Aplikacija je krenula s radom na dan Svih Svetih ove godine, a na platformi je do sada prikupljeno preko 500 memorijala iz cijele Hrvatske.

Sada žele svoju tehnologiju iskoristiti kako bi revolucionalizirali posjete lokalnim grobljima – onim malima, ali i onim velikima. Voditelji Spiritusa kroz aplikaciju tako će omogućiti:

– mapiranje groblja gdje se može vidjeti popis svih grobnih mjesta

– lokacijsku pretragu i pomoć pri pronalasku svakog groba temeljenu na najnovijim tehnologijama

– spajanje grobnih mjesta s uređenim memorijalima koji se nalaze unutar aplikacije.

Točnije, svaki korisnik Spiritus aplikacije moći će šetati kroz gotovo svako hrvatsko groblje i putem čitati životne priče svih unutar groblja. “Kroz Spiritus, groblja više ne moraju biti tužna ili strašna mjesta, ona mogu biti inspirativna. Groblja su trenutno najveći centar neispričanih životnih priča, a kroz našu tehnologiju ona se napokon mogu ispričati na jednostavan, lijep i siguran način. Povijest svakog mjesta moći će se vidjeti kroz priče prošlih generacija”, rekao je Dino Jerković, osnivač aplikacije Spiritus.

Dinu Jerkovića moći ćete poslušati i na prezentaciji u sklopu nadolazeće Adriatic Cemetery Days konferencije gdje će pobliže predstaviti sve ono što Spiritus može i što će uskoro moći. Do tada možete skinuti mobilnu aplikaciju koja je dostupna za Android i iOS korisnike.

Komentiranje nije dozvoljeno.