LUDBREG DOBIVA PETU PODUZETNIČKU ZONU: Nastavak jačanja poduzetništva

Gradsko vijeće Grada Ludbrega dalo je zeleno svjetlo osnivanju nove poduzetničke zone u gradu kojom bi se dao dodatan poticaj razvoju poduzetništva te poduzetnicima omogućio povoljniji i jeftiniji način izgradnje poslovnog objekta, kao i jačanje konkurentskog nastupa na tržištu i jačanje korištenja poduzetničke prostorne i informativne infrastrukture.

„ Kako bismo se uskladili s prostornim planom trebalo je donijeti odluku o osnivanju Poduzetničke zone Apatija, veličine otprilike 30 hektara. Nama je zona potrebna kao i svim drugim sredinama kako bismo se mogli sad pred otvaranje novih natječaja kvalitetno pripremiti ako se pojave zainteresirani investitori“, kazao je gradonačelnik Dubravko Bilić. „Stvari na tržištu bitno se mijenjaju, proizvodnja u Kini više nije najjeftinija, opterećena je cijenom transporta, sigurnošću u transportu, neredovitošću. Već sad smo svjedoci da pojedine kompanije u Europi ne mogu isporučiti svoje proizvode. Europa se sve više okreće svojim tržištima i ako gledamo prema naprijed vidimo priliku za Hrvatsku da se neke djelatnosti iz daljine prebace u europsko dvorište. Ne želimo se dovesti u situaciju da nam dođe kupac, a nama će biti potrebne dvije godine da pripremimo zemljište. Danas morate biti spremni, isti dan odgovoriti na zahtjeve“, nadodao je.

Inače, u Gradu Ludbregu posluju još četiri poduzetničke zone: Poduzetnička zona Hrastovsko i Poduzetnička zona Slokovec, Poduzetnička zona Ludbreg -Istok i Poduzetnička zona Ludbreg- Zapad.

Komentiranje nije dozvoljeno.