NAKON BICIKALA, U RIJEKU STIGLI I ROMOBILI ZA NAJAM: Bolt predstavio uslugu iznajmljivanja električnih romobila

Tvrtka za pružanje usluge prijevoza na zahtjev Bolt je predstavila svoj novi, polugodišnji pilot projekt iznajmljivanja električnih romobila u Rijeci. Riječani od danas mogu preko mobilne aplikacije otključati električni romobil na jednoj od 10 lokacija u centru grada te i sami uvidjeti prednosti ovog načina kretanja gradom.

Inače, Boltova usluga iznajmljivanja električnih romobila trenutno je dostupna u preko 40 gradova u 15 zemalja, gdje je iznimno dobro prihvaćena od strane korisnika. Korištenje romobila smanjuje broj automobila na prometnicama te istovremeno rješava problem gužvi i smanjuje zagađenje okoliša što je dio Boltovog Zelenog plana na globalnoj razini.

„Naša misija u Boltu je omogućiti ljudima brže i jednostavnije kretanje gradom. Izbjegavanje gužve, osobito tijekom ljetne sezone, je veliki problem u gradovima kao što je Rijeka. Primijetili smo da imamo dosta vožnji u Rijeci do 3 kilometra što ga čini idealnim gradom za putovanja romobilom“, rekao je Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj.

Nakon uvođenja sustava e-bicikala, riječkih Ricikleta, koji se pokazao punim pogotkom za grad, uvođenje električnih romobila činilo se logičnim potezom. Grad Rijeka je pilot projektu tvrtke Bolt dao svu organizacijsku podršku, a bitno je napomenuti da je uostalom jedan od prioriteta Grada Rijeke uvođenje novih tehnologija u svim područjima života, pa tako i u eko-mobilnosti.

„Vjerujem da ćemo s dolaskom proljeća i  turista kojih je u Rijeci iz godine u godinu sve više, vidjeti sve prednosti koje ovaj pametan, eco- friendly način kretanja, donosi u grad“, rekao je Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke.

Tijekom promotivnog razdoblja otključavanje romobila će biti besplatno, dok će cijena korištenja biti 75 lipa po minuti vožnje, što je najniža cijena u odnosu na druge gradove u kojima je dostupna ova Boltova usluga. U budućnosti postoji i mogućnost uvođenja modela pretplate ako se pokaže da postoji povećana potražnja za uslugom najma romobila.

Komentiranje nije dozvoljeno.