MINGOR ODOBRIO SUFINANCIRANJE SPLITSKIH RECIKLAŽNIH DVORIŠTA: Odobreno 7,3 milijuna kuna za Pujanke i Kopilicu

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja donijelo je Odluke o financiranju dvaju reciklažnih dvorišta na području grada Splita koje je Razvojna agencija Split – RaST prijavila za sufinanciranje bespovratnim sredstvima EU na Poziv za uspostavu reciklažnih dvorišta u siječnju i veljači ove godine.

Riječ je o reciklažnim dvorištima Pujanke i Kopilica čija je ukupna projektna vrijednost 8,6 milijuna kuna, od čega će se 7,3 milijuna kuna sufinancirati bespovratnim sredstvima Europske unije.

Cilj je povećati stope odvojeno prikupljenog otpada na području grada Splita i smanjiti količine otpada koji se odlaže na odlagalište.

U sklopu projekata planirane su i edukativno-informativne aktivnosti kojima će se građane upoznavati s ulogom reciklažnih dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, kao i s pravilnim odvajanjem otpada u kućanstvima.

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Kopilica“ iznose 5.158.792,20 kuna, od čega su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 4.384.973,37 kuna, dok su ukupni prihvatljivi troškovi projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Pujanke“ 3.452.759,55 kuna, od čega su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 2.934.845,61 kuna.

Komentiranje nije dozvoljeno.