MARIJA BISTRICA ŠIRI GROBLJE I GRADI NOVU MRTVAČNICU: Riješit će dugogodišnji problem

Groblje u Mariji Bistrici ide u rekonstrukciju i proširenje vrijedno 9,56 mil. KN. Ugovor su u sklopu projekta „Rekonstrukcija i proširenje groblja u Mariji Bistrici s pomoćnom zgradom i novom mrtvačnicom“ iz Podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ potpisali načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i direktor tvrtke MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća (Dubrovčana) Krunoslav Pavlinić.

Inače, Općina Marija Bistrica ima dva groblja – u Mariji Bistrici s 2.856 mjesta te na Lazu s 486 mjesta. – Na groblju u Mariji Bistrici je slobodno 31 mjesto i to sve više postaje veliki problem, s obzirom da je groblje oformljeno u 18. stoljeću i do sada nije bilo proširenja, dok je na Lazu još trećina mjesta slobodna, pa je situacija bolja i dugoročno može pokrivati potrebe. Također, u Mariji Bistrici je problem i mrtvačnica koja ima svega 56 m2 i nije adekvatna. S ovim projektom riješit ćemo i problem mrtvačnice i grobnih mjesta za narednih 50 godina – rekao je načelnik Josip Milički.

Projekt je prošao na spomenutoj mjeri 7.4.1., a komponenta koja se sufinancira iz mjere iznosi 6 mil. KN. Za ostatak Općina diže kredit na 10 godina, no dio tih sredstava vratit će se i kroz prodaju grobnih mjesta, prenosi Radio Marija Bistrica.

Komentiranje nije dozvoljeno.