KOPRIVNIČKI KOMUNALAC APELIRA NA ODGOVORNO PONAŠANJE: Vandali uništili netom obnovljeno dječje igralište

GKP Komunalac iz Koprivnice izvijestio je kako je svih 45 dječjih igrališta na području grada i okolice ponovno otvoreno za javnost. Igrališta su bila zatvorena zbog pandemije Covida-19, ali unatoč tome neki su ih građani odlučili posjetiti i nanijeli im veliku štetu.

Tako je na dječjem igralištu u Špoljarskoj ulici skupina mladića iščupala netom obnovljenu ogradu te je zapalila. – Ograda je inače obnovljena prije desetak dana, a nova šteta je ogromna. Ponovni popravak stajat će više tisuća kuna, a na istom igralištu zapaljene su i daske na drvenom stolu što je moglo uzrokovati požar u ovo sušno vrijeme te je razbacano smeće – istaknuli su iz Komunalca i dodali kako je ovaj incident samo jedan u nizu sličnih događaja na više igrališta u Koprivnici.

Razbijene boce, slomljene daske na igralima i ostaci od paljenja vatre, nažalost, mogu se naći na više lokacija. Svojim neodgovornim ponašanjem pojedinci rade štetu svim građanima, što zbog toga jer se boje svoju djecu pustiti na igrališta, a što zbog troškova popravaka igrala i druge opreme u sklopu igrališta. Ovim putem apeliramo na sve građane, djecu, mlade i njihove roditelje da poštuju zajedničku imovinu i pravo svakog pojedinca da koristi zajedničke javne prostore kao što su to dječja igrališta – još jednom su apelirali iz koprivničkog Komunalca.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.