KONFERENCIJA VODE 2021: Vodnim resursima moramo upravljati održivo i pametno!

Hrvatska ima neprocjenjivo vodno bogatstvo. Sa zalihama vode od 28.800 m3 po glavi stanovnika u samom je vrhu EU-a. Zaštita voda, kao jednog od najvažnijih resursa, mora biti prioritet i pojedinaca i države. Svjesni smo kako se rastom svjetske populacije, ali i negativnim učinkom klimatskih promjena, očituje i sve veći pritisak na vodne resurse.

Upravo zato, časopis Komunal organizira okupljanje predstavnika vodno-komunalnog sektora na kojem će se raspraviti o aktualnim događajima i trendovima u gospodarenju vodama, artikulirati zajednički stavovi te iznijeti zaključci i preporuke za daljnji razvoj sektora, poboljšanje usluga i unaprjeđenje poslovanja.

Sve navedeno zahtijeva stručnu i argumentiranu razmjenu mišljenja svih uključenih dionika, a očekuje se dolazak vodno-komunalnih tvrtki, jedinica lokalne i regionalne samouprave, nadležnih državnih tijela i institucija, kao i projektanata, sveučilišnih profesora, dobavljača tehnologija i ostalih uključenih u poslove s komunalnom infrastrukturom.

Komentiranje nije dozvoljeno.