KAKO SU INFORMIRALE JLP(R)S: Međimurska županija, Samobor i Pitomača su bili najbolji

Portal Lokalna Hrvatska objavio je analizu objava koje su županije, gradovi i općine vršile tijekom 2022. godine. Zlatnu plaketu su prema njihovom mišljenju zaslužili – Međimurska županija, Samobor i Pitomača, dok srebrnu plaketu za njihovo objavljivanje dobivaju Dubrovačka županija, Požega i Vela Luka. Prema ocjeni portala brončanu plaketu za internet aktivnost u 2022. u svojim kategorijama po količini objava su zaslužili su Krapinsko-zagorska županija, Kutina i Šolta.

Analiza donosi zanimljive podatke, primjerice po vrsti objava njih 17 % se odnosilo na najave i obavijesti, 15 % na pozive, natječaje, javne rasprave i uvide, dok je 8 % objava bilo vezano uz izvješća o COVID-u. Čak 60 % objava predstavljalo je informativne tekstove i fotografije nakon događaja.

Po temama, najviše se toga odnosilo na komunalne zahvate i probleme, okoliš, gradnju, stanovanje (15,46%), zatim na događaje iz kulture i umjetnosti u lokalnoj zajednici (10,24%) te općenito lokalnu samoupravu i proračune (9,82%). Sport, lov, ribolov, planinari, rekreacija su zauzimali 7,98% ukupnog sadržaja, vijesti iz škola, fakulteta, obrazovanja i znanosti 7,16% a ruralni razvoj, poljoprivreda, ribarstvo i gastro manifestacije dobile 4,82% objava.

Po učestalosti slijedile su vijesti o proslavama Adventa, Božića, Nove godine, Uskrsa (4,58%), pa one koje su obilježavale nacionalne i razne međunarodne dane i praznike (4,38%) te objave uz brigu o predškolskom odgoju, vrtićima i djeci (3,85%). Više na www.lokalnahrvatska.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.