KAKO NOVSKA GAMING INDUSTRIJOM PRIVLAČI MLADE OBITELJI?: U Novskoj je registrirano više od polovice hrvatskih gaming tvrtki

Grad Novska demografsku sliku želi popraviti ulaganjima u industriju videoigara, jednu od najbrže rastućih industrija u svijetu. Uz gaming poduzetnički inkubator, nedavno je otvoren i učenički dom u kojem će boraviti učenici koji se školuju za zanimanje tehničara za razvoj videoigara.

„Naš cilj je da ponudimo nešto novo, čega dosad nije bilo u Sisačko-moslavačkoj županiji, da podržimo ovu najbrže rastuću industriju. Pokrenuli smo naš poduzetnički inkubator PISMO, podržavamo srednju školu koja je jedna od dvije u Hrvatskoj koja nudi program Tehničar za razvoj videoigara, omogućili smo mladim ljudima iz čitave Hrvatske da dobiju i učenički dom“, rekao je Marin Piletić, gradonačelnik Novske za HRT.

Zanimljivo je i kako je u inkubatoru PISMO registrirano ukupno 67 tvrtki specijaliziranih za izradu i razvoj videoigara, odnosno više od 50 posto svih tvrtki koje se bave gaming industrijom u Hrvatskoj.

Upravo će gradonačelnik Piletić, ujedno i saborski zastupnik, biti jedan od panelista na nadolazećoj konferenciji, gdje će govoriti o daljnjim planova razvoja ove industrije te njenom utjecaju na privlačenje mladih.

Komentiranje nije dozvoljeno.