JAVNI PRIJEVOZ U DUBROVNIKU BESPLATAN ZA VEĆINU KORISNIKA: Besplatan pokaz koristi više od 7.400 građana

Grad Dubrovnik osigurava besplatan pokaz za 65 posto svih korisnika javnog prijevoza. Naime, prema podacima za prvih devet mjeseci 2021. godine, pravo na besplatan pokaz mjesečno u prosjeku koristi 7.401 građanin. Za usporedbu, pokaz u iznosu od 250 kuna mjesečno u prosjeku koristi tek 1.376 građana.

Grad svaku kartu subvencionira s 10 kuna te je za krajnje korisnike prijevoz tako u potpunosti besplatan. Prema kriterijima u Socijalnim mjerama Grada Dubrovnika, pravo na subvencionirani prijevoz imaju korisnici zajamčene minimalne naknade, korisnici pučke kuhinje, višestruki dobrovoljni darivatelji krvi, volonteri koji imaju ugovor o volontiranju u socijalno – humanitarnim udrugama osoba s invaliditetom te udrugama za djecu i mlade.

Za umirovljenike mlađe od 65 godina cijene su znatno niže od komercijalne cijene prijevoza tako da oni s mirovinom do 1.800 kuna plaćaju 10 kuna, a oni od 1.801 do 2.000 kuna 35 kuna dok 70 kuna plaćaju umirovljenici s mirovinom iznad 2.000 kuna. Ovisno o mjestu stanovanja, povoljnije karte koriste i učenici s područja Grada Dubrovnika.

„Uz navedeno Grad Dubrovnik i društvo Libertas putem europskih sredstava bez financijskog opterećenja za društvo kontinuirano provode projekte nabavke novih autobusa čime se pomlađuje i modernizira Libertasov vozni park te podiže kvaliteta usluge javnog prijevoza za sve građane Grada“, istaknuli su iz Grada Dubrovnika.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.