HRVATSKA KOORDINIRA SJEDNICU UPRAVNOG ODBORA EWA-e: Potvrda odlične suradnje s EU organizacijama

Na Europskoj konferenciji o vodama u Zagrebu 23.03. sudjelovat će i mnogobrojni predstavnici Hrvatskog društva za zaštitu voda (HDZV). Ova ugledna udruga nedavno je obilježila 40 godina djelovanja, a okuplja znanstvenike, stručnjake te građane i pravne osobe koje se bave zaštitom voda te potiče njihovo aktivno sudjelovanje u očuvanju vodnih resursa za buduće naraštaje.

HDZV aktivno radi na organizaciji znanstvenih i stručnih skupova, savjetovanja, seminara, rasprava o aktualnim pitanjima te sudjeluje u izradi propisa, planova, smjernica i drugih akata koji se odnose na zaštitu voda.

Ističe se i kvalitetnom međunarodnom suradnjom pa tako aktivno surađuje s Njemačkim udruženjem za vode (DWA), Međunarodnim udruženjem za vode (IWA), Centrom za obuku i kompetentnost za sektor otpadnih voda u podunavskoj regiji (TCC Danubius) te Europskim udruženjem za vode (EWA), a u čiji je Upravni odbor prošle godine izabrana predsjednica društva dr. sc. Mara Pavelić.

Rezultat toga je i nedavno objavljena činjenica kako će Hrvatska po prvi puta biti domaćin sjednice Upravnog odbora. – Kao predsjednica Hrvatskog društva za zaštitu voda koje djeluje već 40 godina, izuzetno sam ponosna da se u trenutku hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a u našoj organizaciji održava sjednica Upravnog odbora EWA-e, čija sam članica – rekla je predsjednica HDZV-a.

Komentiranje nije dozvoljeno.