GORUĆA SEKTORSKA PITANJA: Izazovi i prilike u fokusu konferencije OTPAD 2021

EU proizvodi više od 2,5 milijardi tona otpada godišnje, a želimo li postići zelene ciljeve i osigurati zdraviju, čišću i bolju budućnost, morat ćemo se znatno više potruditi i bolje organizirati cjelokupni sustav gospodarenja otpadom.

Ograničeni resursi i klimatska pitanja traže prelazak s linearnog na ugljično neutralno, okolišno održivo, netoksično i potpuno kružno gospodarstvo do 2050. godine, stoga će ova konferencija poslužiti kao središnje mjesto rasprave svih sektorskih dionika o navedenim ciljevima.

Konferencija će biti podijeljena u tri tematska bloka, a ključne teme bit će prelazak na kružno gospodarstvo i EU ciljevi, problematika centara za gospodarenje otpadom te tehnologije, digitalizacija i inovacije u sektoru gospodarenja otpadom.

Govorit će se i o povećanju stope recikliranja, preobrazbi otpada u visokokvalitetne sekundarne sirovine, dinamici sanacije lokalnih odlagališta, pametnim rješenjima, ljudskim resursima te primjerima dobre prakse i brojnim drugim aktualnim sektorskim pitanjima.

Draft program pogledajte OVDJE.

Komentiranje nije dozvoljeno.