FZOEU SPREMIO NOVO SUFINANCIRANJE: Pripremite projekte pametnih gradova i općina

Sredinom srpnja u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) održana je informativna radionica o Javnom pozivu za sufinanciranje projekata primjene koncepta – pametnih gradova i općina. Radionica je održana s ciljem što kvalitetnije pripreme projekata za Javni poziv te će svojom realizacijom omogućiti gradovima i općinama kvalitetno upravljanje urbanim resursima.

Podizanje opće svijesti o važnosti razvoja i primjene novih tehnoloških, organizacijskih i logističkih rješenja u današnje vrijeme je nužno potrebno za poboljšanje kvalitete života stanovnika, istaknula je Irena Dubravec iz Sektora za energetsku učinkovitost u Fondu. Predavanje o primjeru dobre prakse Općine Dubrava održali su načelnik Tomislav Okroša i predstavnik tvrtke OIV d.o.o., dok je je predavanje o primjeru dobre prakse iz Grada Zagreba održao Ivan Ivanković, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, uz prisustvo Nere Pavić, pomoćnice pročelnice, i Sanje Malnar Neralić, voditeljice Odjela za realizaciju i koordinaciju projekata pametnog Grada – Zagreb Smart City.

Predviđeno je 8 mil. KN  za ovaj poziv, odnosno za realizaciju projekata primjene koncepta pametnih  gradova i općina u području gospodarstva, poboljšanja sigurnosti građana i imovine, održivog prometa, gospodarenja energijom, zaštite okoliša, klimatskih promjena, upravljanja JLS, za usluge obrazovanja, kao i za unaprjeđenje kvaliteta života građana. Dodijeljena sredstva iznose do 40, 60 i 80 posto, odnosno mogu iznositi najviše do 200.000,00 KN po zahtjevu, a podnositelj može dostaviti najviše dva zahtjeva.

Komentiranje nije dozvoljeno.