EUROPSKA KONFERENCIJA O VODAMA U KARLOVCU I ZAGREBU: Još 90 dana do velikog međunarodnog događanja

Iako je Hrvatska po vodnom bogatstvu u europskom i svjetskom vrhu, potrebno je nastaviti s unaprjeđivanjem odgovornog upravljanja vodnim zalihama, jer vodni sektor bilježi brojne izazove koji se trebaju što prije riješiti. Istovremeno, Hrvatska od 1.1.2020 preuzima i predsjedanje Europskim vijećem, što je ujedno i prilika da svojim R&D kapacitetima i snažnim vodnim gospodarstvom drugim EU članicama  ponudi i predstavi neka zanimljiva rješenja i iskustva.

Neke hrvatske teme ujedno oslikavaju aktualnu problematiku u drugim zemljama: Kako provesti reformu vodno-komunalnog sektora? Koje su mogućnosti za učinkovitu i brzu digitalizaciju? Kako smanjiti vodne gubitke? Što donose klimatske promjene i kako će utjecati na vodne zalihe? – samo su neka od pitanja koja će biti u fokusu Europske konferencije o vodama, a koja će se održati povodom Svjetskog dana voda u Karlovcu i Zagrebu (22.-23.3.2020.).

Tematski naglasci bit će i na europskim politikama za vodni sektor, vodnom zakonodavstvu i direktivama, kadrovskoj problematici i zaštiti na radu, a govorit će se i o čistim rijekama, sprečavanju poplava, dostupnosti pitke vode, inovacijama u pročišćavanju otpadnih voda te korištenju otpadnog mulja.

Osim bogatog programa s vrhunskim domaćim i inozemnim predavačima, konferencija će biti obogaćena i studijskim posjetama, poput Plitvičkih jezera i Brijuna te raznim vodocrpilištima i uređajima za pročišćavanje otpadnih voda.

Prijave prezentacija i sudjelovanja te više informacija o konferenciji možete dobiti putem maila info@komunal.hr.

Komentiranje nije dozvoljeno.