DUBROVNIK NABAVLJA PODZEMNE SPREMNIKE: Ulaganje u učinkovitiji sustav gospodarenja otpadom

Gradu Dubrovniku odobrena su sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 724.835,74 kuna s PDV-om za projekt nabave podzemnih spremnika.

Kroz projekt ukupne vrijednosti 1,8 milijuna kuna s PDV-om Grad Dubrovnik nabavit će 23 podzemna spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada volumena tri kubična metra, a predviđeno je i održavanje četiri edukativne radionice te tiskanje promotivnog materijala.

Osnovne prednosti ovakvih spremnika, uz veliki kapacitet, jesu primjereniji vizualni izgled i manji broj odlagališta na ulicama, smanjenje neugodnih mirisa, uštede na prostoru te dugi vijek eksploatacije samih spremnika, ističu iz Grada Dubrovnika.

Foto: Grad Dubrovnik

„Projektom će se kroz nabavu podzemnih spremnika uspostaviti kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode te poticanja unaprjeđenja sustava odvojenog sakupljanja otpada i smanjenja količine odloženog otpada na odlagalištima. Kroz edukacijske radionice i promotivne aktivnosti cilj je podizati svijest građana i educirati ih o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade“, nadodaju iz Grada.

Komentiranje nije dozvoljeno.