CLIMATE CHANGE PIX: EEA bira najbolje fotografije klimatskih promjena

Europska agencija za okoliš (EEA) otvorila je foto-natječaj pod nazivom „Climate Change Pix“ kojim se želi prikazati kako izgledaju klimatske promjene u Europi te kako se s njima nosimo i na njih odgovaramo.

Svi zainteresirani mogu poslati svoje fotografije do 1. kolovoza 2021. godine. Sudionici mogu prijaviti svoje fotografije u četiri različite kategorije: učinci klimatskih promjena na prirodu, učinci klimatskih promjena na društvo, društveni odgovori na klimatske promjene te pojedinačno djelovanje protiv klimatskih promjena.

U natječaju mogu sudjelovati građani iz 32 zemlje članice Europske agencije za okoliš i šest zemalja suradnica, a to su: 27 država članica EU, Island, Lihtenštajn, Norveška, Švicarska, Turska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Naime, svaki sudionik mora biti stariji od 18 godina, a pobjednik u svakoj od četiri kategorije primit će novčanu nagradu u iznosu od 1000 eura, a i također će se dodijeliti posebna nagrada za mlade. EEA će objaviti pobjednike ove jeseni.

Komentiranje nije dozvoljeno.