BOLTOVI ELEKTRIČNI ROMOBILI STIGLI I U OSIJEK: Zelena alternativa automobilima

Nakon Rijeke, projekt najma električnih romobila tvrtke Bolt nastavljen je i u Osijeku. Tako u Osijek stiže 200 Bolt električnih romobila proizvedenih za potrebe učestalog najma koji mogu razviti brzinu do 20 km/h.

“Grad Osijek, zeleni grad, grad ekološke osviještenosti i grad mobilnosti, pridružuje se sve većoj obitelji gradova u Europi koji se, u suradnji s Boltom, mogu koristiti mrežom e-romobila za iznajmljivanje. Najavit ću ujedno da ove godine stižu I javni bicikli I javni električni bicikli čime ćemo imati zaokruženu uslugu prijevoza uz boravak na otvorenom, razmišljajući na ekološki osviješten način o smanjenju zagađenja okoliša“, poručila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Romobili će biti raspoređeni na 18 lokacija, a brzina kretanja po pojedinoj lokaciji određena je frekventnošću kretanja građana. U potpunosti napunjeni i dezinficirani, uređaji se svakog jutra postavljaju na unaprijed određene lokacije vodeći računa o propisno parkiranju. U svaki romobil ugrađen je GPS uređaj zahvaljujući kojem korisnici imaju uvid u njegovu točnu lokaciju.

Inače, Boltova usluga najma električnog romobila je trenutno dostupna u 15 država i više od 50 gradova, a u Hrvatskoj je prvi put predstavljena u Rijeci u siječnju 2021.

Komentiranje nije dozvoljeno.