BJELOVARU 10 mil. EUR ZA OBNOVU ZGRADE: Novi dom za IT stručnjake

Prepoznatljiva bjelovarska zgrada “Vodotehna”, nakon konstrukcijske ide i u cjelovitu obnovu. Naime, u tu svrhu Grad Bjelovar je na natječaju Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) dobio stopostotno financiranje u iznosu većem od 10 mil. EUR. Ugovor je sklopljen s Ministarstvom kulture i medija, a potpisala ga je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, te gradonačelnik Dario Hrebak.

Gradonačelnik Hrebak je istaknuo kako se radi o važnom projektu za Bjelovar, jer će predmetna zgrada biti dom IT stručnjaka, ali i studenata na tom području, točnije postat će Digitalno inovacijski centar kojim će upravljati Tehnološki park. Na oko 2600 četvornih metara bruto prostora, nalazit će se prostorije za start-up tvrtke, laboratoriji, uredi, sale za sastanke, konferencijska i polivalentna dvorana, a u planu je i restoran  te kafić u atriju zgrade. Korisnici će imati priliku razvijati se, stjecati znanja i razmjenjivati iskustva, a u zgradi će moći biti smješteno i do 300 zaposlenika, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Očekuje se kako će radovi završiti u roku od godinu dana nakon njihova početka, odnosno tijekom  proljeća 2025. godine. Inače, svi projekti cjelovite obnove povijesnih zgrada u Bjelovaru iznose ukupno 40 milijuna eura, rečeno je za tu prigodu organiziranoj konferenciji za novinare. Uskoro se također očekuju i rezultati prijava na NPOO zgrada Sokolane i bivšeg Doma učenika srednjih škola.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su i predsjednik Gradskog vijeća Nenad Martinovski, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić te direktor projektantske tvrtke M Plan Hrvoje Malčić.

Komentiranje nije dozvoljeno.