BJELOVAR ULAŽE GOLEMA SREDSTVA U GOSPODARENJE OTPADOM: Hrebak: „Bjelovar će imati jedan od najboljih sustava u RH!“

Grad Bjelovar je najavio velika ulaganja u sektor gospodarenja otpadom, a nedavno je i prijavljen projekt sortirnice u vrijednosti od 45 mil. KN, prenosi Bjelovar.info. Projekt je uspješno prošao prve dvije faze, nakon kojih slijedi završna faza ispitivanja kompletnih troškova.

„Sortirnica je ušla u završnu fazu i siguran sam da će konačna odluka biti donijeta kroz dva do tri mjeseca, što je zadovoljavajuće. Kompostanu smo prijavili pri završetku prošle godine. Reciklažno dvorište, kompostana i sortirnica predstavljaju odličnu priču putem koje ćemo oformiti jedan od najboljih sustava gospodarenja otpadom“, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Dodao je i kako će Bjelovar u idućih četiri do pet godina imati najviši standard zbrinjavanja i gospodarenja otpadom u Hrvatskoj. „Gospodarenje i zbrinjavanje otpada znači da 60 posto, pa i više otpada će se ponovno vraćati kroz recikliranje, zbrinjavanje i druge sekundarne tvorevine. Doline neće biti zatrpane smećem, baš naprotiv, bolje ćemo baratati zbrinjavanjem i gospodarenjem“, pojasnio je Hrebak.

Komentiranje nije dozvoljeno.