BEOGRAD KREĆE S IZGRADNJOM GROBLJA ZA KUĆNE LJUBIMCE: Prostirat će se na 15.000 m2, imat će krematorij i prostorije za ispraćaj

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je kako će se uskoro krenuti s izgradnjom groblja za kućne ljubimce. Rekao je kako će se groblje prostirati na oko 15.000 kvadratnih metara te da će biti izgrađena upravna zgrada s prostorijama za ispraćaj, krematorij i aleje.

Vesić je istaknuo i kako je izgradnju tog groblja obećao prije nekoliko godina, ali da je bilo potrebno vrijeme kako bi se to realiziralo. Pojasnio je kako su morali mijenjati gradske odluke jer u njima nije bilo predviđeno sahranjivanje kućnih ljubimaca na području Beograda te dodao kako u glavnom gradu trenutačno ima između 100.000 i 150.000 kućnih ljubimaca.

Procijenjena vrijednost radova je oko 9 mil. KN, a trebalo bi biti gotovo do lipnja iduće godine. – Izgradnjom groblja za kućne ljubimce napravit ćemo civilizacijsku stvar. Beograd će biti možda među prvih deset gradova u Europi s grobljem kućnih ljubimaca i ponosan sam zbog toga – kazao je Vesić.

Komentiranje nije dozvoljeno.