BEČANI VOLE JAVNI PRIJEVOZ: Velika ulaganja u modernizaciju i širenje mreže

Bečka se gradska uprava već godinama zalaže za smanjenje emisija ugljikovog dioksida i automobilskog prometa tako što poboljšava mrežu javnog prijevoza. O uspješnosti mjera gradske uprave svjedoči i činjenica da je ove godine postavljen novi rekord od 852.000 prodanih godišnjih karata za javni prijevoz, što je porast od 30.000 karata u odnosu na prethodnu godinu i nevjerojatnih pola milijuna karata u odnosu na 2011. godinu.

Kako bi se ovaj pozitivan trend nastavio, bečko gradsko poduzeće za javni prijevoz „Wiener Linien“ ove će godine uložiti 368 mil. EUR u modernizaciju i širenje mreže. Velike uštede energije i CO2 već su ostvarene uvođenjem električnih autobusa duljine osam metara na dvije bečke linije, stoga su u testnu fazu pušteni autobusi od čak dvanaest metara, a ove će godine i po prvi puta biti testiran autobus s pogonom na vodik. Bečkim ulicama od lipnja 2019. prometuju i dva autonomna autobusa bez vozača koji su dosad prešli gotovo 4.000 kilometara i prevezli više od 4.500 putnika.

Godišnja karta u iznosu od 365 eura zajedno s najbolje razvijenom mrežom javnog prijevoza već devet godina potiče sve više Bečanki i Bečana da počnu koristiti autobuse, tramvaje i podzemnu željeznicu. I ove godine proširujemo ponudu za naše putnike. Produžit ćemo tramvajsku liniju O sve do četvrti Nordbahnhofviertel, modernizirat ćemo vozni park autobusa i tramvaja te obnoviti naše stanice i tračnice. Ulagat ćemo i u još veću sigurnost –  ističe Günter Steinbauer, direktor poduzeća Wiener Linien.

Komentiranje nije dozvoljeno.