BEČ I ZAGREB NASTAVLJAJU SURADNJU: U fokusu će biti teme priuštivog stanovanja i zelenih politika

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i gradonačelnik Beča Michael Ludwig potpisali su Sporazum o suradnji između ovih dvaju glavnih gradova, a čiji je cilj nastaviti bliske i prijateljske odnose.
„Beč i Zagreb surađuju kao glavni gradovi više od dva desetljeća i, kao zagrebački gradonačelnik, želim nastaviti i produbiti tu tradiciju“, rekao je gradonačelnik Tomašević, istaknuvši pitanje stanovanja i zelenih politika kao jednu od najvažnijih tema sastanka. „Zagreb može puno naučiti od Beča u pitanjima stanovanja, s obzirom na to da je Beč svjetski poznat po svojim politikama vezanim uz priuštivo i socijalno stanovanje“, dodao je.

Foto: Grad Zagreb

Sporazum o suradnji između Zagreba i Beča obuhvaća 11 tematskih područja, a to su energetska učinkovitost i klimatske promjene, gospodarenje otpadom, okoliš i zelene površine, promet i mobilnost, urbanizam, pametni gradovi, inovacije i digitalizacija, društveno poticana stanogradnja i obnova grada, gospodarska suradnja i statistika, obrazovanje, sport i mladi, društvena uključivost te transparentnost i sudjelovanje građana.

Komentiranje nije dozvoljeno.