AMERIKANCI ZBOG KORONAVIRUSA STVARAJU 30% VIŠE OTPADA: Veliki pritisak na komunalni sustav

Republic Services, jedna od najvećih tvrtki za gospodarenje otpadom u SAD-u, priopćila je kako očekuje da će se količina otpada iz kućanstava povećati za čak 30%, prenosi CNN. Kako bi se uspješno nosile s rastućim količinama kućnog otpada u zemlji koja je najpogođenija pandemijom, brojne komunalne kompanije odlučile su preusmjeriti resurse.

Primjerice, s obzirom na to da mnoge tvrtke trenutačno ne rade, komunalni radnici premještaju se iz poslovnih u stambene zone. Isto tako, komunalci se pripremaju i za izvanredne situacije u slučaju da im obim posla postane prevelik ili se njihovi radnici razbole. Velik je problem i što se neki radnici plaše posla i potencijalne zaraze jer su stalno izloženi riziku pa odbijaju raditi.

Sve to stvara veliki pritisak na ovaj sektor, ali ako se smeće nastavi gomilati ovim tempom, a broj raspoloživih radnika se smanji, morat će se smanjiti i broj odvoza. Isto tako, američki komunalci apeliraju na građane i da se suzdrže od proljetnog čišćenja okućnica dok se situacija malo ne smiri jer se komunalni sektor ionako muči s održavanjem komunalnog reda u novonastalim uvjetima.

Komentiranje nije dozvoljeno.