ADRIATIC CEMETERY DAYS 2021: Kulturna i turistička valorizacija grobalja u fokusu dvodnevnog skupa! (Opatija, 29.-30.11.)

Časopis Komunal 29. i 30. studenog u Opatiji (hotel 4 opatijska cvijeta) organizira šestu po redu Adriatic Cemetery Days konferenciju.

Stručno-poslovni skup iz godine u godinu okuplja predstavnike pružatelja pogrebnih usluga, komunalnih tvrtki, JLS, državnih i međunarodnih institucija, udruga i organizacija te dobavljača tehnologija i sve ostale uključene u poslove pogrebnih usluga i očuvanja kulturne baštine.

Ključni cilj je potaknuti intenzivniju suradnju i komunikaciju komunalnih tvrtki, institucija te donositelja odluka i akademske zajednice s ciljem veće promocije te kulturne i turističke valorizacije grobalja kao specifičnog dijela komunalnih usluga, a ujedno i riznice povijesnog identiteta.

Groblja nisu samo mjesta izražavanja pijeteta prema pokojnima, nego i mjesta bogate baštine s velikim turističkim potencijalom. Ova će konferencija ukazati na dugogodišnje probleme u ovome sektoru, ali i predložiti rješenja, posebice u aspektu obnove i podizanja razine komunalnog standarda.

Nakon prošlogodišnjeg skupa u Rovinju, ACD ove godine seli u Opatiju, a uz bogat program stručnih predavanja, u planu su i studijske posjete lokalnoj grobljanskoj infrastrukturi, što će biti prilika za razmjenu iskustava te upoznavanje s primjerima dobrih praksi.

Tematski naglasci:

– informatička rješenja za upravljanje grobljima

– valorizacija i turističko brendiranje grobalja

– hortikultura i održavanje grobljanske infrastrukture

– kulturna i povijesna baština mediteranskih grobalja

– pogrebne usluge, oprema i tehnologija

– groblja i nasljeđe – socijalni aspekt

Adriatic Cemetery Days 2021 PRIJAVNICA

Adriatic Cemetery Days 2021 FLYER

Adriatic Cemetery Days 2021 – PROGRAM

Pridružite nam se! Ispunjenu prijavnicu pošaljite na mail: info@komunal.hr

POKROVITELJ: 

Turistička zajednica grada Opatija

www.visitopatija.com

Komentiranje nije dozvoljeno.