ZELENA OAZA U RIJECI? 3LHD predložio idejna rješenja o uređenju Delte 

Dosadašnji planovi o uređenju riječke delte nisu zaživjeli ponajprije iz financijskih razloga. Upravo zbog toga nastala su manja, ali atraktivna arhitektonsko-dizajnerska rješenja pod zajedničkim nazivnikom ˝Slatko i slano˝ koje bi gradski proračun koštala razmjerno manje, a postigao bi se željeni učinak omogućavanja zelene oaze u Rijeci.

Ciljana područja tih intervencija bila bi zone uz Rječinu, Mrtvi kanal i Molo Longo te multikonfesionalni paviljon Nikole Bašića i zipline.

Posebno je zanimljiv projekt Delta Park o parku/šumi u centru Rijeke. Projekt predlaže jednostavan način transformacije prostora parkinga, sjevernog dijela Delte u novi gradski središnji Park. Drugim riječima, parking bi postepeno nestajao te se pretvarao u park – „jedno mjesto – jedno stablo“ i tu bi bila nova rekreacijska zona, interaktivni, društveni i javni prostor za sve građane, izjavio je Saša Begović iz arhitektonskog studija 3LHD koji je projektirao ideju. Nesumnjivo da bi realizacija projekta dala jednu potpuno novu dimenziju i izgled Rijeci te bi vrlo vjerojatno plasirala grad kao jedan od vodećih na sjevernom Jadranu.

Komentiranje nije dozvoljeno.