ZAVRŠENI RADOVI NA VODOOPSKRBI U ŠAŠNATOM POLJU: Izgrađeno je šest kilometara cjevovoda

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, saborski zastupnik Josip Đakić i načelnik Pitomače Željko Grgačić otvorili su novoizgrađenu vodoopskrbnu mrežu Šašnato Polje kojom je osigurana voda za piće iz vodoopskrbnog sustava za to područje. Projekt je vrijedan 3,1 milijun kuna, a najveći dio sufinanciraju Hrvatske vode i to u iznosu od 2,5 milijuna kuna, dok se ostatak financira sredstvima Općine Pitomača i tvrtke Vodakom u iznosu od 631 tisuću kuna.

Riječ je o projektu koji se provodi u dvije faze, od kojih je prva faza Šašnato Polje završena, a druga faza radova je za prekodravsko naselje Križnica u duljini od oko 12 kilometara. Nastavkom projekta na Križnici završit će se kompletna vodovodna mreža na području cijele općine Pitomača.

Foto: Hrvatske vode

Nakon otvaranja vodoopskrbe u Šašnatom Polju svi prisutni uputili su se u obilazak Aglomeracije Pitomača koja svakim danom sve više napreduje. Konačnom realizacijom projekta omogućit će se priključak za 1.650 kućanstava na sustav vodoopskrbe i 2.068 priprema za priključke na sustav odvodnje.

„Znamo da zajedno u suradnji s Hrvatskim vodana provodimo tri velike aglomeracije na području županije, a to su aglomeracija Virovitica koja je završena, te aglomeracija Pitomača i Slatina koje su u tijeku. To je više od 700 milijuna kuna i to su projekti koji sigurno doprinose i razvoju, ali i standardu svih žitelja Virovitičko-podravske županije“, rekao je župan Andrović.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako je do sada u posljednjih nekoliko godina na području općine Pitomača izgrađeno 25 kilometara novih vodoopskrbnih cijevi te da je iznimno važno da se građani priključuju na javni vodoopskrbni sustav koji u sebi nosi sigurnost kvalitete. „Na području općine Pitomača, u posljednjih nekoliko godina, izgrađeno je 25 kilometara novih vodoopskrbnih cjevovoda, priključilo se oko 450 novih korisnika, a ako to pomnožimo s prosječno tri člana u domaćinstvu, znači da je više od tisuću ljudi dobilo pristup javnom vodoopskrbnom sustavu. Posebno je važno da je na razini općine Pitomača iznimno visok postotak mogućnosti priključenja na javni sustav, a koji iznosi gotovo 99 posto“, rekao je Đuroković.

Komentiranje nije dozvoljeno.