RAST CIJENA VODE U KOPRIVNICI: Od 1. srpnja građanima stižu gotovo 20 posto veći računi

Zbog aktualne situacije s rastom cijena energenata i materijala, Koprivničke vode podižu cijene vode i odvodnje za kućanstva od 1. srpnja. Prema riječima zamjenice direktora Sandre Sinjeri, cijena na računima za građane narast će za više od 19 posto, odnosno oko 30 kuna za prosječnu tročlanu obitelj.

„Nadali smo se da ćemo izbjeći poskupljenje, ali pokazalo se da je to nemoguća misija iz više razloga, a svi su oni manje-više poznati građanstvu. Naime, Koprivničke vode ulažu mimo aglomeracije u niz investicija. Kako cijene materijala rastu gotovo na dnevnoj razini, a situacija je gotovo identična i s energentima, bili smo prisiljeni podići cijene računa za vodu kućanstvima“, kazala je Sinjeri za Glas Podravine.

Istovremeno, poslovnim subjektima smanjena je naknada za razvoj jer je ona sad uvedena i kućanstvima koja za njih iznosi dvije kune po metru kubičnom. Ta je naknada bila ukinuta kućanstvima još 2015. godine, ali Vijeće za vodne usluge ne dopušta da određene kategorije potrošača to ne plaćaju, pojasnila je Sinjeri.

Komentiranje nije dozvoljeno.