ZAVRŠENA PRVA FAZA SANACIJE SPLITSKOG ODLAGALIŠTA OTPADA: Premješteno čak milijun kubičnih metara starog otpada

Sanacija splitskog odlagališta otpada, najveći projekt koji sufinancira Fond za zaštitu okoliša, nakon dvije godine intenzivnih radova rezultirala je novouređenom površinom. Grad se sada može pohvaliti odlagalištem s prometnom, hidro i elektro infrastrukturom te sanitarnom deponijom površine oko 70 tisuća metara kvadratnih koja može primiti čak milijun kubičnih metara novog otpada.

Otvoren je dio gdje pristiže novo smeće, a koji je sveden na svega 500 metara kvadratnih te se svakodnevno uredno zatrpava i prekriva. Kroz prvu fazu sanacije, premješteno je preko milijun kubičnih metara starog otpada čime je donedavno poznatno brdo smeća transformirano u uistinu uređeno i sanitarno odlagalište.

U radnom obilasku odlagališta u Karepovcu splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zamjenik Nino Vela, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša Alenka Košiša Čičin-Šain i načelnica Sektora za zaštitu okoliša Aleksandra Čićić uvjerili su se kako su preostale tri četvrtine deponije uređene te dovedene u stanje za sljedeću fazu sanacije koja predviđa ozelenjavanje, sanaciju sanitarne plohe na kojoj će se u budućnosti odlagati smeće te konačno zatvaranje odlagališta i otvaranje zelene oaze.

Komentiranje nije dozvoljeno.