ZAPREŠIĆKA VODOOPSKRBA I ODVODNJA DOBILA DVA NOVA VOZILA: Znatno podizanje kvalitete usluge

U sklopu projekta „Za čisto i bistro“ Vodoopskrbi i odvodnji Zaprešić d.o.o. isporučena su dva specijalna vozila za pražnjenje sabirnih jama na području aglomeracije Zaprešić. Vozila vrijedna 3,7 mil. KN preuzeo je Domagoj Mikuš, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić d.o.o., a uručio ih je Vladimir Nikolić, voditelj prodaje odjela vozila poduzeća Gradatin d.o.o.

„Izgradnja infrastrukture tek je prvi korak u projektu, a naš je dugoročni cilj njezino očuvanje za generacije koje dolaze. Također, cilj nam je i smanjenje mogućnosti zagađenja našeg kraja kako bi područje čitave aglomeracije bilo ne samo simbolično, već zaista čisto i bistro. Oprema za održavanje doprinosi podizanju kvalitete usluge i čini je cjelovitom, a našim zaposlenicima olakšava i pojednostavljuje svakodnevni posao“, kazao je Mikuš.

Pražnjenje sabirnih jama u kojima se skupljaju otpadne vode onih domaćinstava koja nisu unutar sustava javne odvodnje važna je radnja kojom se osigurava zaštita zdravlja stanovnika. Nabavljena specijalna vozila učinit će tu uslugu dostupnijom, doprinijeti njezinoj redovitosti te omogućiti da se otpadne vode iz sabirnih jama odvode na za to predviđena mjesta. Broj vozila potrebnih za pražnjenje sabirnih jama određen je na temelju očekivanog broja korisnika sabirnih jama do 2045. godine, istaknuto je prilikom preuzimanja vozila.

Prethodno su u okviru projekta nabavljena i isporučena dva vozila – specijalno vozilo za čišćenje sustava odvodnje te vozilo za CCTV inspekciju sustava koje omogućava lociranje nepravilnosti kako bi se izvršile potrebne sanacije cjevovoda. Ukupna vrijednost četiriju nabavljenih vozila iznosi 10,3 mil. KN.

Komentiranje nije dozvoljeno.