TEMATSKA RADIONICA NA TEMU BIOEKONOMIJE: Irska poljoprivreda ostvaruje dva puta veću vrijednost nego hrvatska?

U petak 18.2. održat će se druga tematska radionica na temu pokretanja bioekonomije u RH. Cilj ove radionice je validirati dosad izrađene SWOT analize te diskusija o mogućim projektima u pojedinim hrvatskim regijama.

Kako je poznato, koncept kružne odnosno održive bioekonomije zaustavio je negativne demografske trendove u pojedinim europskim zemljama unazad 20ak godina. Kružna bioekonomija je održivi sustav koji se oslanja na regionalne prirodne potencijale, a u suradnji s IT sektorom pronalazi načine kako da se poljoprivrednici i šumari te vezana industrija pripreme za tržišne poremećaje, klimatske promjene te povećaju konkurentnost.

Dosadašnje usporedne analize pokazuju da irski poljoprivrednik ostvaruje i do dva puta veću vrijednost nego hrvatski, dok finsko šumarstvo postiže čak 12 puta veću dodanu vrijednost od hrvatskog. Upravo su ovo primjeri o kojima će biti riječi na predmetnoj radionici koja će se održati od 13 do 15 sati u hotelu Westin, a iz epidemioloških razloga radionica će biti organizirana u hibridnom obliku.

Sudjelovanje je moguće bez naknade, uz prethodnu registraciju. Radionica se organizira u suradnji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskog drvnog klastera i projekta BioeastUp.

Prijavnica za sudjelovanje:
https://form.jotform.com/220373251041340

Više o seriji tematskih radionica na temu bioekonomije:
http://ymlp.com/zjBrED

Radionica se održava nastavno na konferenciju Lokalne i demografske razvojne mjere.

Komentiranje nije dozvoljeno.