STUDIJSKO PUTOVANJE U DUBAI I ABU DHABI: Komunalna infrastruktura i EXPO 2020 DUBAI

Nakon uspješne realizacije niza studijskih putovanja po Europi, časopis Komunal najavljuje specijalizirano putovanje za predstavnike JLS i komunalnih tvrtki u Dubai i Abu Dhabi od 14. do 19. ožujka uz posjet EXPO 2020 DUBAI svjetskoj izložbi.

DUBAI

Dubai, kao najmoderniji od sedam emirata, jedna je od najatraktivnijih turističkih i poslovnih destinacija Arapskoga poluotoka. Usred pustinje, zahvaljujući izdašnim financijskim sredstvima, nastao je „grad rekorda“. Gotovo sve u ovome gradu nosi predznak „naj“ i sve je okrenuto prema budućnosti i novim tehnologijama.

Primjerice, iako je u pustinji, Dubai je jedan od gradova s najvećom potrošnjom vode na svijetu. Zanimljivo je da je grad doskočio problemu nestašice vode modernom tehnologijom desalinizacije morske vode, dok se brojni gradski vrtovi i parkovi navodnjavaju pročišćenim otpadnim vodama.

Grad ima brojne atrakcije, a među njima se ističu Burj Khalifa, najviša zgrada na svijetu, Dubai Metro, najduži potpuno automatizirani sustav vlakova na svijetu bez vozača, Burj Al Arab, impresivni hotel sa sedam zvjezdica, Dubai Marina s nebrojenim neboderima, atraktivni parkovi, ali i shopping centri.

ABU DHABI I MASDAR CITY

S druge strane, Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugi po veličini u državi. Ima više od 1,5 milijuna stanovnika te se prostire na 972 kvadratna kilometara. Isto kao i Dubai, svoj razvoj i bogatstvo može zahvaliti iznimno bogatim zalihama nafte, koja je otkrivena 1958.

Najveća atrakcija u Abu Dhabiju svakako je džamija šeika Zayeda, a koja se gradila od 1996. do 2007. godine. Riječ je o najvećoj džamiji u Emiratima, a može primiti čak 40.000 vjernika. Tu je i najposjećeniji muzej na Bliskom istoku – Louvre Abu Dhabi te Masdar City – grad budućnosti, najzeleniji i najčišći grad na svijetu koji koristi isključivo obnovljive izvore energije.

O EXPO 2020 DUBAI IZLOŽBI

Expo 2020 Dubai je treći najveći sajam ikada organiziran. Prostire se na 438 hektara površine, a sudjeluju 192 države, čiji se paviljoni nalaze oko središnjeg trga, okruženog s tri velike četvrti. Svaka je posvećena jednoj od tri teme ovogodišnje izložbe, a to su – prilika, mobilnost i održivost.

Zanimljivo, na sajmu „radi“ i više od 100 robota koji dočekuju posjetitelje, dostavljaju im hranu, pomažu oko navigacije na izložbi, ali i fotografiraju. Svaka država koja sudjeluje na izložbi ima priliku proslaviti svoj nacionalni dan, a Hrvatska je odabrala 06.03. kada će se održati čitav niz kulturnih, zabavnih i edukativnih događanja s ciljem promocije Hrvatske.

PRIJAVNICA

Više informacija i prijave: info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.