PREGOVORI O KOLEKTIVNIM UGOVORIMA U PULI: Monte Giro protiv SIKD-a

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD) je u prošloj godini proveo pregovore i sklopio kolektivne ugovore s nizom komunalnih poduzeća i ustanova čiji su osnivači grad Pula i okolne općine. Međutim, pregovori s tvrtkom Monte Giro ispunjeni su različitim tumačenjima, što je dovelo do zastoja.

Voditelj ureda SIKD-a napominje kako su odnosi unutar te tvrtke bitno narušeni, uz navode kako su zaposlenicima uskraćena materijalna prava. S druge strane, Darko Buršić, direktor Monte Gira protivi se ponuđenom obliku kolektivnog ugovoru te u prvi plan ističe Pravilnik o radu. –  Nikakvi sindikati ne mogu mi narediti da potpišem kolektivni ugovor kada imamo Pravilnik o radu ide u prilog radnicima. Nadzorni odbor mi je dužan skrenuti pažnju na neke stavke i probleme, a zaposlenici su dužni dati mi podršku da te probleme riješimo, kako bi građani bili zadovoljni našom uslugom – istaknuo je Buršić i naveo kako tvrtka ne živi na teret grada, nego zarađuje od vlastitog rada.

Nisam od onih koji će tolerirati da trojica sjede, a jedan radi. I nikada nikome nisam dao otkaz, ali tko neće raditi, morat će otići –  poručio je direktor Monte Gira, a prenio je Glas Istre.

Komentiranje nije dozvoljeno.