MZOE OBJAVIO POZIV ZA JLS: 100 mil. KN za reciklažna dvorišta

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je poziv „Uspostava reciklažnih dvorišta“ za građenje i opremanje novih reciklažnih dvorišta ili nabavu reciklažnih dvorišta-mobilnih jedinica. Jedini prihvatljivi prijavitelji za ovaj poziv su jedinice lokalne samouprave.

Ukupna raspoloživa sredstva iz Kohezijskog fonda predviđena za ovaj poziv iznose 100 mil. KN, dok iznos prihvatljivih troškova po pojedinom projektnom prijedlogu ne smije prelaziti 7,6 mil. KN. Za jedan projektni prijedlog može se dodijeliti od 500.000 do 4, 5 mil. KN bespovratnih sredstava za reciklažna dvorišta, odnosno od 100.000 do 800.000 KN za reciklažna dvorišta-mobilne jedinice.

Stupanj potpore bespovratnih sredstava za pojedini projektni prijedlog je maksimalno 85% od ukupno prihvatljivih troškova projekta. Također, neke od prihvatljivih aktivnosti koje se mogu financirati u sklopu ovog poziva su aktivnosti građenja i opremanja reciklažnog dvorišta, priključenja na komunalnu i energetsku infrastrukturu te osiguranje pristupne ceste za potrebe reciklažnog dvorišta.

Komentiranje nije dozvoljeno.