REVOLUCIONARNA DROBILICA ZA SVE VRSTE OTPADA: Nakić-Alfirević predstavio novi, moćni stroj za usitnjavanje otpada

Domaća tvrtka Nakić-Alfirević d.o.o. odnedavno u svojoj ponudi ima Titan 950, novu drobilicu – šreder za usitnjavanje otpada njemačkog proizvođača ARJES GmbH. Titan 950 je nova generacija primarnih drobilica i trenutno je jedini stroj na globalnom tržištu koji usitnjava sve vrste otpada, a njegov rad demonstriran je ovih dana na adresama Reoma Grupe/Cios Grupe te rasadnika Jankomir zagrebačke komunalne tvrtke Zrinjevac.

– ARJES šrederi se razlikuju od drugih po tome što mogu usitnjavati apsolutno sve vrste materijala. Usitnit će glomazni otpad, građevni materijal, biomasu i drugo pomoću brze izmjene rotora. Svi koji su došli pogledati naš stroj su bili oduševljeni jer je stvarno impresivan. Na primjer, Titan je trupce od Zrinjevca, a čiji je promjer 1,5 m, usitnio bez ikakvih poteškoća – naglasio je Filip Nakić-Alfirević, vlasnik tvrtke i nadodao da se granulacija može podešavati po želji i potrebama korisnika.

Sam stroj ima dva tipa radnih rotora (za drvo i za beton) koji sistemom brze izmjene usitnjavaju glomazni otpad, biomasu, plastiku, gumu, papir, građevni otpad, armirani beton, metal, asfalt, kamen i brojne druge materijale. Teži 38 tona, a pogoni ga motor Volvo Penta snage 770 ks. Zato je idealan za korištenje u reciklažnim dvorištima za glomazni i građevni otpad, kompostanama, u sanaciji deponija i kao dio linije za sortiranje otpada te mehaničku obradu na CGO.

Komentiranje nije dozvoljeno.